Preot paroh Ciobanu Ionuț Constantin

Preoți slujitori Aprilie 10, 2014

          Preot Ciobanu Ionuț Constantin născut la data de 30 ianuarie 1980, în municipiul Botoșani, județul Botoșani, fiind fiul lui Costache și Valeria Ciobanu.

          În anul 1994 am absolvit cursurile Școlii Generale Nr. 8 din municipiul Botoșani.

          În perioada 1994 – 1999 am urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „ Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani.

          În anul 1999 am susținut  și promovat examenul de Bacalaureat, examenul de Atestat Teologic, examenul de Capacitate Preoțească și examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Dumitru Stăniloae” din Iași.

          În pereioada 1999 – 2001, am fost angajat ca profesor de religie la Școala Generală Nr. 8, din municipiul Botoșani.

          În anul 2001 m-am căsătorit cu tânăra Alina Elena Ciobanu, absolventă a Facultății de Medicină din Iași, actualmente Medic, iar împreună avem un băiețel în vârstă de 9 ani pe nume Ioan Alexandru.

          În data de 07 octombrie 2001 am fost hirotonit diacon de Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Daniel la slujba de sfințire a Bisericii “ Sf. Împărați Constantin și Elena “ din orașul Darabani, județul Botoșani.

          În data de 21 noiembrie 2001 am fost hirotonit preot și hirotesit duhovnic de Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Daniel la slujba hramului  Schitului Vovidenia, din județul Neamț.

          În data de 06 decembrie  2001 am fost instalat de Prea Cucernicul Pr. Ic. Strav. Lucian Leonte, Protopop al Protopopiatului Botoșani, din încuviințarea Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Daniel în Parohia “ Sf.M.Mc.Dimitrie”, din satul Buimăceni,comuna Albești, județul Botoșani , unde slujesc și în present.

          Între anii 1999 – 2004 , am întrerupt  de două ori cursurile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Dumitru Stăniloae” din Iași, din motive financiare.

          În anul  2011 am absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, secția Teologie Pastorală, din cadrul Universității “Ovidius” , din Constanța, susținând Lucrarea de Licență cu titlul “ ROLUL ORTODOXIEI ÎN MIȘCAREA ECUMENICĂ OGLINDIT ÎN HOTĂRÂRILE ADUNĂRII GENERALE  A C.E.B. DE LA PORTO ALEGRE ( FEBRUARIE 2006)” , sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Vasile Nechita, obținând nota 10.

          În anul 2011 am fost admis la master , secția Managementul Turismului Religios, din cadrul Universității “Ovidius” , din Constanța.